Rösta på Berne

Berne har gjort så mycket för vattenpolon i Ängelholm, han är nu nominerad till årets eldsjäl.

Utan berne skulle inte vattenpolo finnas i Ängelholm.

Ring in på 09912501

RÖSTA ALLA SÖTA BLOGGLÄSARE!


Mot stallet!

Berättar hur det gick ikväll!


Love

Fina bästa kompis, jag älskar dig!


Deutsch

Aa nu är det betämt. Hade ju tänkt ha denna sommar som en somnar där jag bara ska tjäna pengar och njuta ta hand om mig själv och mysa!

Men nu är det så att jag måste bli bra på tyska så i sommar bär till av till Tyskland i tre veckor... Hmm har inte riktigt bestämt mig om det är bra eller dåligt.
Men det är väl dags att lära sig. Rigth?

Om jag någonsin ska få häst då måste betygen vara på topp!

Juste jag har ju inte berättar för er men jag smider riktigt smaskiga planer!
Pusselbitar faller på plats! ME GUSTA!

Förut idag var jag på utvecklingssamtal och läraren sa att det gick bra osv men ändå så är mina föräldrar missnöjda. ( läkar föräldrar asså -.-)
Konfa och sen duscha och ta hand om mig själv!



BAM

Jag är GRYM


Bus på promenad

Har varit ute med lilla bellsis i över en timme nu, gick i skogen och sen till hundhagen och mötte upp Bellas bästa kompis Manji!

Bella blev helt överlycklig och åh hon tyckte det var så kul!


Ful fast fin

Nu säger jag godnatt här ifrån min säng med lilla Bella.

Sen ska jag berätta för er att när jag säger "vad ful hon är" menar jag typ "vad dum/korkad hon är". Som när jag red muddi och hon drog iväg bara för att slippa arbeta när hon i själva verket visste precis vad hon skulle göra.
Då var hon ful, fast vacker...

Jaja ni vet nog vad jag menar...

Nigth!

Hjälp?

ÅH behöver desperat hjälp av någon som kan fixa till bloggen...
Ny header och bild vid sidan om och text och sätta in smilisar...

någon som kan hjälpa mig?

Trickträning

När man är hemma och sjuk och har en hund som gnäller. Vad gör man då? 
Jo min hund Bella måste alltid få tänka till lite innan hon blir trött, hon har hur mycket energi som helt annars. När hon använder hjärnan blir hon liksom trött på ett annat sätt än om hon går en runda på 3km.
 
Jag tycker att det är viktigt att hunden får olika sortes träning, därför ska jag i vår försöka gå kurser med Bella. Jag hade tänkt någonting med agility och en viltspårskurs. Hon är riktigt snabb och smidig och hennes nos fungerar riktigt bra. Då tänker jag "varför inte liksom" vad har jag att förlora?
 
Men iaf vi har inte gått någon valpkurs med Bella utan vi har lärt henne själva. Jag tycker det är jättespännande att försöka lära henne nya trick för hon förstår så snabbt och hon vill lära sig och framförallt tycker hon att det är sjukt kul!
 
DE tricken jag tränade på idag var ett gammalt trick som jag kallar för sitt fint det innebär att hon ska sitta ner med bakdelen men att frambenen ska vara i lyften och böjda innåt. Låter ganska krångligt men det är ganska lätt att lära sig hund det det är bara att börja med att lyfta upp frambenen och gång på gång säga kommandot. Hon tycker att det tricket är ganska lätt och förstår det bra, men det är alltid bra att repetera tricket.
 
Det andra tricket är helt nytt för både mig och bella och ni har säkert sett det i flera olika filmer. Jag har ännu inte gett tricket något namn utan jag säger bara Bella, vänta, varsågod. Det går ut på att lägga en godis på hennes nos utan att hon får äta upp den och sen när jag säger varsågod så får hon ta den. Gick riktigt bra för att vara första gången! Redan kunnat lägga den på nosen.
 
NU är bella helt död efter att få tänka så mycket så nu ligger hon bara i mitt knä och sover. Söta hunden ;)
 
Läcker hund jag har va?

Frågestund!

Så att ni ska lära känna mig!
 

I want her back

http://www.youtube.com/watch?v=KqLUQ-oWt1s
http://www.youtube.com/watch?v=bPPhKx4a2CE
 
17 maj 2012 provred jag ponnyn som tog mig med storm. Redan första gången jag red henne så visste jag att det var rätt. Även fast det var mycket jag inte fick vet om henne som att hon var 4 år och bara lite riden och precis börjats hoppas på och att hon hade bott på 6 olika ställen. De höll den informationen borta från mig, så när jag provred henne var hon en 10årnig en jätteduktig allroundhäst.
 
Jag blev blind när jag red henne, jag trodde att det var jag som red henne fel och det var därför hon inte gick bra med mig. Men såsmåningom luskade jag fram informationen om henne och sanningen kom fram. Hon inte alls välbildad och inte alls hoppad så mycket som jag trodde, men jag blev blind det var som en dröm att jag Susanna Zdolsek skulle få hyra denna ponny en hel sommar och kanske mer. Hon var den hästen jag fastnade för och det var bara så att jag var tvungen och ta henne. Det bara känndes rätt och jag visste att det var en sån ponny som jag drömt om.
 
27 juni kom hon hem till mig vacker som en dag!Jag  lät henne gå i hagen i 2 dagar innan jag började rida henne. Allt för att hon skulle komma in i "Flocken" så bra som möjligt. Att hon skulle trivas och bara njuta.
 
När jag red henne för andra gången var hon pigg ingen seg ridskolehäst som jag var van vid nej hon var allt annat. Hon hade inte blivit riden på en vecka. Men det känndes fortfarande bra och det var väldigt skönt att det bara var jag och Muddi och min publik var min mamma. 
 
Andledningen till att jag valde henne var att jag från början såg att på sättet hon rörde sig på att hon hade så mycket kapacitet. Steget wow! Traven bara flöt fram och hon hade galoppen som var mjuk som en gunghäst.
Tiden gick och vi lärde känna varandra mer och mer, men jag kunde liksom inte få henne och gå min väg hon liksom drog ut och gjorde lite som hon själv ville. Sen var det också så att mitt högra ben levde sitt egna liv och störde henne när hon jobbade.
 
Efter några veckor kom min morbrors sambo och hjälpte mig med Muddi. Hon har ridit i franska dressyrlandslaget som ung och på några sekunder slutade Muddi att bråka med henne och gick ganska fint! Men vi båda hade lite problem med att fatta galopp på henne då hon gärna sticker iväg och det tar några varv på volten att få henne att gå fint igen.
Det var då jag insåg att Muddi inte var en lätt häst.
 
Isabell som hon heter sa att jag hade gjort ett bra jobb med henne när hon såg mig rida henne. Visst att hon inte gick i form eller något men jag hade jobbat mycket med övergångar och halter från trav och skritt. Isabell sa att hon såg att Muddi trivdes med mig på ryggen och lyssnade på mig.
Kommer fortfarande ihåg den gången hon sa det...
 
Jag fick massa tips om hur jag skulle rida henne. Som att jag skulle jobba henne sittades (då störde inte mitt högra ben henne) och jag kunde känna hennes rörelser mer under mig.
Efter bara några dagar märkte jag skillnaden på Muddi. Hon lyssnade mer på mig och gick mina vägar och stundtals gick hon även i form!
 
Då började jag hoppa henne. i början var det bara bommar så hon lyfte benen och kunde känna att hon kunde. Sedan höjde jag till 10 cm och så vidare. Men när vi kom upp till 50 cm och hon skulle börja hoppa och inte bara trava över. Ja då blev hon osäker. Hon kunde helt enkelt inte mäta avstånd så varje gång jag ville att hon skulle hoppa av var jag tvungen att skrika "hoppa". det tränade jag bort efter några veckor. Målet var att hoppa 80 cm och det klarade vi. Hon hoppade som en tiger när hon kom på hur hon skulle göra! Men formförallt tyckte hon att det var kul!
Sommaren var den bästa i mitt liv!
 
Hon blev glad när jag kom och älskade när jag pysslade om henne...
 
Nu nr jag var borta i en vecka frågade de vi var där med om vad man ska tänka på när man hyr häst och så ville de se bilder på henne.
MInnen bara strömmar genom huvudet och jag har drömt om henne i över en vecka nu...
Tankar om hur jag ska få tillbaka henne och ÅHHH jag gråter nu... Saknar henne så mycket.
 
Hon var och är min drömhäst. Vi kunde kommit långt om jag bara kunde ha kvar henne....
 
Jag har insett nu att jag kommer aldrig få en häst bra sådär. Jag kommer aldrig någonsin få det. Jag kämpar för att jag ska utvecklas och jag har nog tagit den svåra vägen in i ridvärlden. Jag har gjort det själv utan hjälp jag har hittat hästar som jag kan få rida då och då och jag har gått till stallet bara för att få känna hästars värme....
 
Min familj är inte hästintresserade men det går och fastän jag har alla förutsättningar emot mig så vill jag det här. Läser nästan överallt om hur viktigt det är att föräldrarna ska ha intresse och hur kunniga de ska vara och annars kommer men ingenstans. Att det är lättare om man bor nära och bla bla bla...
Min familj bryr sig om mig och om jag kämpar för det stöttar de mig och kör transport och betalar mina ridlektioner men bara om jag visar att jag kan klara av det. 
 
MIn magkänsla styr mig och mina känslor över huvud taget. Jag lovade Muddi att jag skulle komma tillbaka till henne. Ett löfte är ett löfte och det ska jag hålla.
 
Jag kämpar men jag kommer ingenstans
 

Jag kämpar för något jag älskar och jag ska komma till toppen!
 

ERMARGERWD

OJOJOJ gissa vem som kom på sitt lösenord igen?
 
Höjdpunkten på min dag om man kan säga så! Idag har jag bara typ sovit och tagit det lugnt och klagat över att jag har ont. Alltså jag har varit hemma idag och har feber och är något så otroligt sjuk...
Kanske var det inte så bra att åka iväg på sammandragning så tätt inpå min utlandsresa..
 
Idag hade jag tänkt skriva om en häst som ligger mig varmt om hjärtat. Lite om vår utveckling tillsamman och ni vet någ vem det är.
 
Tidsinställt och kommer upp 20.30 ikväll!
 
PUSS!

Sthlm

Gal1 trött nu... Gick upp tidigt och tog tåget till Sthlm.
På tåget funderade vi om vi skulle åka till hollister om vi skulle hinna det innan samlingen som var 12.15 om tåget kom fram 11.16.
Jag tvivlade men när Tamma säger något då vill hon det sååå vi gick till hollister.

Väl där köpte jg ett assnyggt linne (kommer bli sjukt snyggt i sommar!) och vet ni vad? Det var den sista av alla och dn var i min storlek och den passade! Märkte inte förrens jag satte på mig det att det var öppet i ryggen med det var bara ett + i kanten!
Tränade mycket och hade pepptalk och jag fick centerträning... Nyttigt och bra!

Känns riktigt bra att komma in i vardagen så snabbt!

Juste sen var det ju detta med min bränna, skidglasögonbrännan... Den är så sjukt fel och verkligen ALLA kommenterar det...(är väldigt trött på bilden och det är värre i verkligheten) inte nog med det så har jag fjortisrand som bränna också...

Men nu ska jag sova, och sen är jag något otroligt förkyld!


Borta bra men hemma bäst

Men det varar inte länge för imorgon bar det av mot Stockholm. Ni vet var ni hittar mig. I simhallen ;)

Bilder och långinlägg kommer. Trust me. Min kära vän Ida klickade massa bilder på mig där uppe i alperna men mina ögon vi liksom inte fasta på bild. Vilket är ganska loligt...

Det roliga är att folk brukar komma fram till mig och säga att jag här så fina ögon och så. Men aldrig har någon sagt så om mina ögon på en bild, vet ni varför?
Jag kisar på bilderna. Som min förre tränare sa "Susanna dina ögon försvinner när du ler". Sad but true...

Aja nu måste jag Nanna om jag ska upp imorgon ;)


Livigno

Halloj!
Nu är jag framme i Italien och ätit gott och så, vi åkte hemifrån ca 4.00 och sen lyfte planet 6.45. Rest i typ 6 timmar idag så känner mig ganska sliten...
När vi kom till hotellet visade det sig att de inte alls hade någon wifi....
Men jag har surf i några timmar till då vi inte hittade rätt så vi använde min mobil som gps. Därför är detta inlägg det sista på några dagar...

Sorgligt....

Men ni ska veta att jag har det bra här och (stället är fullproppat med svenskar) men när jag kommer hem kommer jag börja blogga igen!

Nu måste jag sticka! PUSS OCH HEJ OCH TA HAND OM ER!

https://cdn3.cdnme.se/4028100/6-3/pic_511fe6e4ddf2b35f6af20513.jpg" class="image">


Italien

Jag tror inte att jag nämnt detta men nu inatt bär det av mot Italien för att åka skidor. Aae jag vet inte vad jag tycker om skidor men aja ska försöka blogga på hotellet, de borde ju ha wifi!


Lol


We accept the love we think we deserve

And in that moment I swear, We were infinite.


Så spenderar jag alla <3 dag!

Visst är det synd att inte ha en pojkvän på alla hjärtans dag, men vad kan man göra åt det? Inget...

Därför har jag spenderat dagen i skolan, lämnat tulpanbuketter på min mammas jobb och sen druckit te med bästa Grannie ;)

Eftersom vi båda är singlar tänkte vi att vi kunde ge varandra lite presenter. Emma var bara för gulligt och gav mig boken "the perks of being a wallflower" interngrej. Åh vad hon är bra på sånt!
Själv gav jag henne lite sådär tråkiga grejer som te och choklad och massa sånt vanligt...

Men mitt tips på alla <3 dag är att göra något du tycker om eller vara med personer du tycker om, just nu sitter jg tex på bussen till stallet! Dreamer ska få lite pussar och morötter ;) stora killen<3

En vanlig torsdag!
Men med lite extra choklad!


Donna

Nu ska jag berätta en saga för er.

Det hela började när jag var 3 år och vi skaffade vår första hund. Hon var pigg och dragig och jag gick absolut inte gå ut med henne själv. Den jag pratar om är min gamla kompis Lady Diana aka Donna.

Det var inte förrens på senare år jag och Donna blev bästa vänner. Jag började gå ut med henne och tränade henne. Nu vet jag att vissa av er kommer kritisera bilderna på henne, och ja hon är tjock och kanske inte så fin som ni trott. Men ärligt talat mer matglad hund än Donna går nog inte att hitta, och sen blir man ju lite hemmabild...

Men iaf hon var min bästa vän och följde med mig hela min uppväxt när jag började skolan och allt detdär, hon var som en extra syster :) fjantig, snäll, omtänksam, jobbigt och ja...

Tyvärr slutade vår saga väldigt tvärt, natten till min födelsedag den 22/08/2011 blev hon svårt sjuk. Fanns inget djursjukhus i stan som var öppet. Vi åkte med henne till Strömsholm och de gick in på operation, hon hade vololus (magomvridning) tror ni att det gick att rädda henne? Nej...

Min bästa vän gick bort på min födelsedag 8 år gammal....

Har aldrig någonsin varit så ledsen som jag vet då. Grät dygnet runt.

Men jag kan ändå se tillbaka och vara stolt. Hon älskade att vara med oss och hon trivdes så bra. Vi behandlade henne aldrig dåligt och ja...

Anledning till att jag skriver detta är att om hon hade levt skulle hon fyllt hela 10 år idag! Så grattis till dig uppe i himmelen! Min älskade ängel!

Det är tack vare henne jag fick min älskade Bella! <3

Grattis igen bästa vän!


Vårens måste ha!

Nu har jag letat upp lite grejor som jag verkligen MÅSTE ha till våren.

Börjar med skorna. Jag vill verkligen ha ett par låga Palladium helst blåa men det var lite svårt att hitta så jag tänkte köra på med bruna eller "smutsvit" eller vad tycker ni?
Själv tycker jag att skorna i sig är så enkla men har ett eget uttryck går att matcha till allt!

Jacka då? Jo jag tänkte ta en gammal going med att köpa en lite för stor jeansjacka, går att hitta sjukt fina på secondhand!

Väska, ja det vet ni redan. En liten kaxig väska med så mycket "uttryck" mycket mönster och GAH galet snyggt!

Byxor? Där tänkte jag ha höga jeans eller pösiga, finns sjukt snygga på Gina! Me gusta!

Allt är ett måste! Tänk er att gå kladd så i vår? Galet snyggt!


Never give Up on your dreams


Bussen igen

Sitter än en gång på bussen :) skitmysigt med tjejerna igår åt pizza och var bara allmänt onyttiga, ME LIKE.

Men men nu sitter jag än en gång på bussen men denna gång är jag påväg till stallet :)
Ska ut och rida igenom min gamla och mysiga medryttarhäst. Min plan är att rida henne i ridhuset, utan stigbyglar och sen bara skritta ut barbacka :)
Mysigt eller hur?

Puss och godmorgon på er!


Mys

Dagen=underbar men dålig

Haha LOL nej men den har varit bra stressig och perfekt!

Nyss varit och fikat med världens bästa Grannie och skippar nu träningen för att åka till Ekholmen och fira en kompis!


I'm so exited

AND I JUST CAN'T HIDE IT!!
ÅH JAG VET INTE VAD SOM HÄNDER MEN JAG ÄR SÅÅÅÅ LYCKLIG!!!

Dansar runt i köket som ett litet tard och bryr mig inte ett skit om vad grannarna tycker! PEPPMUSIK på högsta volym i högtalaren och bara WOAH!

Packar upp mat och sitter på påsar som vägrar bli platta! Ridit Dreamer och det gick sådär men ändå känns allting så mycket bättre!

Aee nu ska jag busa av mig lite!


My hair

Åh finaste Jenny flätade en jättefin fläta i mitt hår idag! Själv tycker jag det är fint när alla slingor blandar sig!


Håltimme

Sprang runt och gjorde kaos i stan! Young, Wild och free!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/4028100/images/2013/pic_51125a8a9606ee14e014cd85.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/4028100/images/2013/pic_51125a8a9606ee14e014cd85.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/4028100/images/2013/pic_51125a969606ee146978064e.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/4028100/images/2013/pic_51125a969606ee146978064e.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/4028100/images/2013/pic_51125ac7ddf2b30e5cdcdd48.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/4028100/images/2013/pic_51125ac7ddf2b30e5cdcdd48.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/4028100/images/2013/pic_51125ac9ddf2b30e303fbd23.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/4028100/images/2013/pic_51125ac9ddf2b30e303fbd23.jpg" class="image">


Åh vad jobbigt

Igår när jag skulle gå in att skriva ett inlägg på bloggen kom jag på att jag hade glömt bort mitt lösenord...

INTE bra... Får försöka klura ut det... Tills dess får ni leva med mobilinlägg!

PUSS


Feb. 05, 2013


Goodnight sweethearts

Inget blir som man tänkt sig... Inte ens bloggen.

Planerade bra uppdatering och allt möjligt, hände det? Nej...

Tjafs kom upp och jag fick ångest och dåligt samvete... Saknar min PRAO och hatar skolan. Juste det löste sig och nu mår alla bra men asså nej om det är något jag mår dåligt av är det att vara i bråk med någon annan. Även fast jag inte har gjort något så kan jag få ångest och all sån skit.
Nejfyihelvete bråk kan slänga sig i dörren.

Annars har jag gått på buspromenad med hunden som fick träffa sin bästa vän Manji, spelat gitarr, skrivit min uppsats som tydligen inte alls var klar... Och tränat!

Dagen var fysiskt bra men psykiskt dålig...
Måste lära mig tackla sånt för framtiden!

Godnatt!


Ordning på livet!

Bitarna faller på plats! I helgen har jag bara kunnat småfixa plocka ihop allting till något bra.

Uppdaten har varit riktigt usel nu under min PRAO men jag lovar och denna gång menar jag verkligen det att jag ska blogga mer, lägga in fler inställda och ja hålla ordning!

Ett av mina nyårslöften var att vara ner ordningsam och det känns som om jag börjar komma igång. Idag har jag hunnit sova ut ordentligt! (Viktig punkt då jag älskar att sova) Sen har jag läst ut en bok som vi läser i skolan! Städat hela mitt rum som annars alltid är stökigt det tog bara 15 min! :o Skriva klart min uppsats och skicka in, skriva klart min tyska redovisning och so redovisning, gå långpromenad med Bellson och Tamara + klicka bilder och träna!

Mitt i allt detta lyckades jag spilla te på en dator och sedan fixa till den igen! PRO!

Imorgon ska ni få se fler bilder på Bella och mig och så kommer ett långt inlägg om min PRAO! Låter det bra?

PUSS!

Ps. Jag mår bra nu


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus